Ons Tweede Thuis

Samen fit

Preisoep met aardappel

Home > Voeding > Recepten > Preisoep met aardappel
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Ingezonden door
Samen Fit

Ingrediënten

  • 2 preien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 3 vastkokende aardappelen
  • 2 groentebouillontabletten met minder zout
  • 1 liter kraanwater
  • 125 ml crème fraîche light
  • 15 gram verse bieslook

Materialen

  • snijplank
  • snijmes
  • vergiet
  • ruime soeppan
  • knoflookpers
  • maatbeker
  • staafmixer of blender

Tips

  • Je kunt de soep ook koud eten. Laat afkoelen en zet minstens 3 uur afgedekt in de koelkast.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Snijd de prei in ringen en was deze in de vergiet.

  2. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak hierin al roerend de prei ca. 2 min.

  3. Schil de teen knoflook en pers deze uit boven de prei en bak even mee.

  4. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

  5. Voeg de aardappelblokjes, bouillontabletten en het water toe en breng aan de kook.

  6. Laat op laag vuur ca. 15 min. koken.

  7. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

  8. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.

  9. Giet de soep terug in de pan en meng de crème fraîche erdoor.

  10. Verdeel over kommen. Snijd de bieslook fijn en garneer de soep met de bieslook.

[printfriendly]