4 Personen
Gemiddeld
30 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 2 stengels (koelverse) sereh (citroengras)
- 4 cm verse gember
- 500 gram winterpeen
- 400 gram (koelverse) pompoenstukjes
- 200 gram gedroogde rode linzen
- 2 groentebouillontabletten met minder zout
- 1,5 liter kraanwater
- 4 middelgrote eieren
- 1 bakje tuinkers
Materialen
- snijplank
- snijmes
- rasp
- flinke soeppan
- kookpan
- staafmixer
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Kneus ondertussen met de achterkant van een mes de stengels citroengras en snijd elke stengel in 3 stukken.
Schil en rasp de gember.
Schil de winterpeen en snijd in stukken van 2 cm.
Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, linzen, bouillontabletten en het liter water in een ruime pan en breng aan de kook.
Kook 20 min. op middelhoog vuur of tot de wortel gaar is (controleer dit door er met een vork in te prikken).
Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Neem de soeppan van het vuur en verwijder het citroengras. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen.
Leg in elke kom 2 halve eitjes en garneer met de tuinkers. Serveer met de soepstengels.