Ons Tweede Thuis

Samen fit

Couscous met koolraap

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 100 gram sugar snaps (vers of diepvries)
  • 1 pak volkoren couscous (300 gram)
  • 4 tartaartjes
  • peper en eventueel zout
  • 4 eetlepels olie
  • 300 gram koolraap (vers of koelvers)
  • Harissa kruiden
  • 75 gram rozijnen

Materialen

  • snijmes
  • snijplank
  • kookpan
  • maatbeker
  • kom
  • koekenpan
  • wok

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Maak de Sugar snaps schoon en kook ze in ruim kokend water in ca. 3 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken

  2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Verhit in de koekenpan 2 eetlepels olie en bak de tartaartjes in ca. 7 minuten bruin en gaar.

  4. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de koolraap al omscheppend in ca. 4 minuten beetgaar.

  5. Breng op smaak met de harissa kruiden.

  6. Schep de couscous en sugar snaps door de koolraapmix en warm geheel nog ca. 2 minuten door en door.

  7. Schep de koolraap-couscoussalade op borden en leg de tartaartjes erop.

[printfriendly]