Ons Tweede Thuis

Samen fit

Gewokte groene kool met tutti frutti en gehakt

Home > Voeding > Recepten > Gewokte groene kool met tutti frutti en gehakt
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
35
Ingezonden door
Samenfit

Ingrediënten

  • 1kg iets kruimige aardappelen
  • 150 gram tutti frutti
  • 100ml heet water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rundergehakt.
  • 1 ui
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 400 gram gesneden kool
  • 190 gram 30+ kaas (plakken)
  • 100ml halfvolle melk
  • 1 grote eetlepel mosterd
  • peper en zout naar smaak

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze in water voor 20 minuten gaar.

  2. Snijd ondertussen de tutti frutti fijn, doe in een kom, schenk er het water bij, en laat ze 4 minuten wellen. Giet ze daarna af.

  3. Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt 3 minuten. Snijd ondertussen de kool en ui.

  4. Voeg de kool samen met de tutti frutti en het water toe aan de pan en roerbak nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Voeg de ui en het karwijzaad toe aan het gehakt en roerbak 1 minuut.

  6. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Snijd de kaas in stukjes. Stamp de aardappelen met de melk, mosterd en kaas tot een smeuïge puree.

  7. Serveer met het groene kool-gehaktmengsel.

  8. Eet smakelijk!

[printfriendly]