4 Personen
Gemiddeld
25 minuten plus 35 minuten in de oven
Samenfit
Ingrediƫnten
- 10 middelgrote aardappels
- 400 gram magere kwark
- 1-2 uien
- peper naar smaak
- 60 gram geraspte 30+ kaas
- 2 eieren
- 750 gram broccoli
- olijfolie om de ovenschaal in te smeren
Materialen
- oven
- snijmes
- snijplank
- ovenschaal
- kom
- garder
- kookpan
Tips
- Serveer met een gebakken kipfilet, rundervink of vegetarische burger.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediƫnten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken.
Snijd de ui ook in dunne ringen.
Meng de kwark met de eieren en een snufje peper in een kom, hiervoor kun je een garder gebruiken.
Smeer de ovenschaal in met olijfolie en bedek hem met de aardappelschijfjes totdat de bodem volledig bedekt is. Leg hier overheen een paar uienringen.
Verdeel daarna circa 1/3 van het kwarkmengsel over de aardappelschijfjes. Leg hier overheen weer aardappelschijfjes, uienringen, 1/3 van het kwarkmengsel.
Ga net zo lang door totdat de ingredienten op zijn. Eindig met een laagje aardappelschijfjes met het kwarkmengsel erop.
Strooi er dan de 30+ kaas boven op.
Zet de aardappelgratin voor circa 35-40 minuten in de oven totdat de aardappel gaar is.
Was tussendoor de broccoli en snijd hem in roosjes, laat ongeveer 6 minuten koken.
Serveer de aardappelgratin met wat broccoli op het bord.
Eetsmakelijk!