Ons Tweede Thuis

Samen fit

Pasta met jonge kapucijners en champignons

Home > Voeding > Recepten > Kapucijners, Kastanjecham, knoflook, Pasta, Tomatenblokjes, Uien > Pasta met jonge kapucijners en champignons
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 2 uien
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels gedroogde salie
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 potten jonge kapucijners in pot (uitgelekt)

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil en snipper de uien.

  2. Snijd de champignons in plakjes.

  3. Schil en snipper de knoflooktenen

  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Fruit de ui in 2 eetlepels olie goudbruin, schep de kastanjechampignons erbij en roerbak tot ze vocht loslaten.

  6. Voeg de knoflook, de salie, de tomatenblokjes en de kapucijners toe. Breng al roerend aan de kook en stoof het geheel afgedekt 5 minuten.

  7. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  8. Giet de pasta af en roer de rest van de olie erdoor.

  9. Doe de pasta in 4 diepe borden en schep de saus met de kapucijners erop.

[printfriendly]