Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 750 gram zoete aardappelen
- 250 gram kruimige aardappelen
- 125 gram geitenkaas naturel in plakjes
- 50 gram ongezouten walnoten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepel Vadouvan kruiden
- 800 gram gesneden prei (1,5 kg met steel)
Materialen
- snijmes
- grote kookpan
- wok of hapjespan
- pureestamper
Tips
- Dit is een vegetarische stamppot. Wil je er toch vlees bij eten, serveer er dan een magere rookworst bij.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 4 cm.
Kook de aardappelen in 1 pan in ca. 20 min gaar.
Snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes. Hak de walnoten grof.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de vadouvan op laag vuur 2 min.
Zet het vuur middelhoog, voeg de prei toe en roerbak de prei 5 min.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Voeg de prei toe aan de aardappelpuree en schep om.
Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas door de stamppot.
Bestrooi met de walnoten en de rest van de geitenkaas.