4 Personen
Gemiddeld
40 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 1 flespompoen (ongeveer 1,2 kg)
- olijfolie
- 2 uien
- 1/2 bosje verse koriander (15 gram)
- 40 gram rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1/2-1 theelepel chilivlokken
- 50 gram gemengde olijven met pit
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 500 ml groentebouillon van 1 blokje met minder zout
- 320 gram volkoren couscous
- paar eetlepels magere yoghurt
Materialen
- oven, bakplaat, bakpapier
- snijplank
- groot snijmes
- kom
- waterkoker
- braadpan
- kookpan
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de pompoen met een scherp mes, snijd hem doormidden en schep de zaden eruit. Gooi de schil plus de zaden weg en snijd het vruchtvlees in blokjes van 3 cm.
Verdeel ze over de bakplaat en hussel ze om met een beetje olie, een snuf zout en peper. Zet de pompoenblokjes 30-40 minuten boven in de oven, of tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn.
Doe rozijnen in een kom, vul met zo veel kokend water uit de waterkoker tot ze net onderstaan en laat de rozijnen 5 minuten weken, of tot ze zacht zijn.
Pel intussen de uien en snijd ze grof.
Verwarm de olie op een laag vuur in een braadpan.
Fruit de ui zachtjes in de olie.
Snijd de koriandersteeltjes fijn en doe ze samen met de rozijnen, kaneel en de chilivlokken bij de uien. Bak dit alles 20 minuten met het deksel op de pan, roer af en toe, en voeg eventueel scheutjes water toe.
Roer de stukjes pompoen als ze gaar zijn (en een beetje krokant) door het uienmengsel.
Plet de olijven en halveer ze.
Doe de olijven met de tomatenblokjes en kikkererwten (inclusief het vocht) bij het pompoenmengsel.
Schenk de groentebouillon bij het pompoenmengsel.
Laat het gerecht 40 minuten (zonder deksel) zachtjes koken op middelhoog vuur, of tot het dik is en roer af en toe.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de couscous op een grote schaal, verdeel de pompoenstoofpot erover en bestrooi met de korianderblaadjes.
Schep er wat lepels dikke yoghurt bij en serveer meteen.