Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
15 minuten
15 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 2 groene paprika's
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 gram verse gesneden sperziebonen
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 theelepels gemalen komijn
- 800 ml kippenbouillon van 1,5 tablet met minder zout
- 300 gram verse pangasiusfilets
- 3 theelepels Carribean Spice specerijenmelange
- 20 gram verse platte peterselie
Materialen
- snijplank
- snijmesje
- hapjespan
- maatbeker
- koekenpan
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd de steelaanzet van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika's in stukjes.
Verhit 2 el olie in een hapjespan.
Bak de paprika en bonen 2 min. Schep de rijst en komijn erdoor.
Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook het rijstmengsel afgedekt op matig vuur in 8 min. gaar.
Bestrooi ondertussen de visfilet met de specerijenmelange
Verhit de rest van de olie in een koekenpan.
Bak de vis in 3 min. per kant goudbruin en gaar.
Snijd de blaadjes peterselie fijn en schep dit samen met peper en eventueel zout door de rijst.
Schep de rijst (pilav) op de borden. Serveer met de vis met Caribische kruiden.