Ons Tweede Thuis

Samen fit

Rode bietensoep met venkel en appel

Home > Voeding > Recepten > Rode bietensoep met venkel en appel
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediƫnten

  • 500 gram gekookte rode bietjes
  • 2 rode uien
  • 1 venkelknol
  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 2 friszure appels
  • 1 liter groentebouillon van 2 blokjes met minder zout
  • citroensap naar smaak
  • dille (vers of gedroogd)
  • 2 eetlepels olie

Materialen

  • snijmes
  • snijplank
  • grote soeppan
  • maatbeker
  • staafmixer

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediĆ«nten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Schil de uien en snipper de uien.

  2. Schil de bieten en snijd ze in blokjes van 2 cm.

  3. Snijd de venkelknol tussen de stelen doormidden en snijd 1 helft in kleine stukken.

  4. Snijd de appels rond het klokhuis in stukken.

  5. Houd 1 theelepel venkelzaad en een stuk appel apart.

  6. Verwarm de olie in een grote soeppan.

  7. Fruit de uien zachtjes in de olie.

  8. Voeg venkelstukjes toe. En bak 2 minuten mee met de ui.

  9. Voeg het venkelzaad toe en bak dit even mee.

  10. Giet de groentebouillon erbij en voeg de appel toe.

  11. Doe de deksel op de pan en laat de soep 20 minuten koken.

  12. Voeg de bietenstukjes toe en warm deze even goed mee.

  13. Pureer de soep met een staafmixer.

  14. Breng de soep op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.

  15. Snijd het achtergehouden stuk appel in kleine blokjes en de venkel in flinterdunne reepjes.

  16. Rooster het achtergehouden venkelzaad in een droge koekenpan.

  17. Serveer de soep in kommen en garneer met de fijngesneden venkel, blokjes appel en de dille.

[printfriendly]