Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten bereiden, 3 uur wachten
20 minuten bereiden, 3 uur wachten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 600 gram rib-runderlappen
- 3 eetlepels appelstroop
- 2 eetlepels Franse mosterd
- 1 ui
- 25 gram margarine uit een kuipje
- 4 gedroogde laurierblaadjes
- 250 ml rundvleesbouillon van 1/2 tablet met minder zout
- 300 gram winterpeen
- 250 gram sperziebonen
Materialen
- snijplank
- vleesmes
- snijmes
- braadpan
Tips
- Je kunt deze stoofpot serveren met volkoren pasta, zilvervliesrijst, aardappelpuree of brood.
- De volgende dag smaakt een stoofpotje nog lekkerder. Maak het alvast de avond ervoor klaar, dan hoeft je het gerecht alleen nog maar op te warmen.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd de rib-runderlappen in grote stukken en bestrooi met peper en zout.
Bestrijk het vlees royaal met de appelstroop en mosterd.
Schil en snipper de ui.
Verwarm de margarine in een ruime braadpan met dikke bodem.
Smelt de boter in de braadpan en schep het vlees met de ui erdoor.
Steek de laurierblaadjes ertussen en schenk de runderbouillon erbij.
Breng op laag vuur aan de kook en stoof het vlees in 2-3 uur zachtjes gaar.
Schil de winterpeen en snijd deze in plakjes.
Dop de sperziebonen en breek ze doormidden.
Voeg na 2 uur de winterpeen en sperziebonen toe aan het vlees en laat in 15 min. gaar worden.
Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.