Ons Tweede Thuis

Samen fit

Indiase curry met tofu

Recept voor
6 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
45 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gram tofu
  • 2 kopjes doperwten (diepvries)
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 tomaten
  • 3 wortels
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijn
  • stukje gember (3 cm)
  • 500 gram zilvervliesrijst

Materialen

  • kookpan
  • vergiet
  • snijplank
  • snijmesje
  • wok

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Laat de tofu goed uitlekken in de vergiet en snijd hem in kleine blokjes.

  3. Schil en snipper de ui. Schil de knoflook en snijd heel fijn. Schil de gember en snijd ook in kleine stukjes.

  4. Snijd de aardappel, de wortel, en de tomaten in kleine stukjes.

  5. Doe de olie in de wokpan en fruit hierin de ui en knoflook voor 1 minuut.

  6. Voeg de tofu toe en bak hem 10 minuten in de pan.

  7. Doe dan de kokosmelk, komijnpoeder, kerriepoeder en de gember erbij en bak 1 minuut mee.

  8. Nu kan je alle groenten toevoegen.

  9. Laat het geheel 8 minuten doorkoken.

  10. Giet de rijst af.

  11. Serveer de rijst apart op tafel.

[printfriendly]