Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
15 minuten bereiden, 20 minuten oventijd
15 minuten bereiden, 20 minuten oventijd
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 citroen
- 15 gram verse peterselie
- 250 ml kookroom light
- 300 ml kraanwater
- 1 kippenbouillontablet met minder zout
- 600 gram tomaten
- 250 gram volkoren couscous
Materialen
- oven
- ovenschaal
- braadpan
- rasp
- snijplank
- snijmesje
- schaar
- kookpan
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Verdeel de kipfilets in gelijke stukken.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kipfilets in 2 min. lichtbruin.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Verdeel de vrucht in partjes.
Knip de peterselie fijn en meng met de citroenschil.
Verwarm de room met het water en bouillontablet in een pan.
Was en snijd de tomaten in kleine stukjes.
Vet de ovenschaal in met olie.
Verdeel de tomaat over de ovenschaal. Strooi de couscous erover. Schenk het warme roommengsel over de couscous. Leg de kipfilet bovenop de couscous en bestrooi met peper en zout.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat in ca. 20 min. in de oven gaar worden.
Bestrooi de schotel met peterseliemengsel en serveer met de citroenpartjes.