Ons Tweede Thuis

Samen fit

Ta­co’s met groen­te­chi­li en zoe­te aard­ap­pel

Home > Voeding > Recepten > Aubergine, Courgette, Flageolets, Paprika, Salsasaus, Zoete aardappel, Zwarte bonen > Ta­co’s met groen­te­chi­li en zoe­te aard­ap­pel
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
35 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 300 gram zoete aardappelen
  • 1 zak paprikamix (3 kleuren)
  • 300 gram salsasaus (potje)
  • 400 gram zwarte bonen (blik)
  • 425 gram flageolets (bonen, blik)

Materialen

  • snijplank
  • snijmes
  • hapjespan

Tips

  • Lekker met tacoschelpen en Griekse yoghurt 0%

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine met de paprikapoeder, komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

  3. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.

  4. Maak de paprika’s schoon en snijd ook in blokjes van 1 x 1 cm.

  5. Voeg de aardappel toe aan de aubergine en bak 5 min. mee.

  6. Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 3 min.

  7. Voeg de salsasaus toe en warm nog 5 min. mee.

  8. Laat ondertussen de zwarte bonen en flageolets uitlekken in een zeef en spoel af met koud water.

  9. Voeg de bonen toe aan de groenten en warm 3 min. mee. Breng de groentechili op smaak met peper en eventueel zout.

[printfriendly]