Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
35 minuten
35 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 300 gram zoete aardappelen
- 1 zak paprikamix (3 kleuren)
- 300 gram salsasaus (potje)
- 400 gram zwarte bonen (blik)
- 425 gram flageolets (bonen, blik)
Materialen
- snijplank
- snijmes
- hapjespan
Tips
- Lekker met tacoschelpen en Griekse yoghurt 0%
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine met de paprikapoeder, komijn en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
Maak de paprika’s schoon en snijd ook in blokjes van 1 x 1 cm.
Voeg de aardappel toe aan de aubergine en bak 5 min. mee.
Voeg de paprika en courgette toe en bak nog 3 min.
Voeg de salsasaus toe en warm nog 5 min. mee.
Laat ondertussen de zwarte bonen en flageolets uitlekken in een zeef en spoel af met koud water.
Voeg de bonen toe aan de groenten en warm 3 min. mee. Breng de groentechili op smaak met peper en eventueel zout.