4 Personen
Gemiddeld
30 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 1250 gram kruimige aardappelen
- 500 gram verse zuurkool
- 2 uien
- 2 appels (bv. Elstar)
- 100 gram magere gerookte spekblokjes
- 2 theelepels Vadouvan kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- ongeveer 150 ml halfvolle melk
- 4 ribkarbonades
Materialen
- snijplank
- snijmes
- kookpan
- hapjespan
- koekenpan
- maatbeker
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de aardappelen en kook deze met weinig zout in 20 minuten gaar.
Doe ondertussen de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken.
Schil en snipper de uien.
Snijd de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak de ui, spekjes en de helft van de vadouvan 2 min. op hoog vuur.
Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje.
Giet de aardappelen af en maak hiervan een puree met de warme melk. Breng op smaak met wat peper en nootmuskaat.
Voeg de zuurkool bij toe aan de hapjespan met de ui, spekjes en vadouvan.
Voeg ook de aardappelpuree toe en verwarm op middelhoog vuur met de deksel op de pan 8 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de olie met de rest van de vadouvan in een koekenpan en bak de karbonades op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Voeg de laatste 3 min. de appelplakjes toe.
Verdeel het zuurkoolmengsel over de borden en serveer met de karbonade en appel.