Ons Tweede Thuis

Samen fit

Volkoren pasta met spinazie-roomsaus

Home > Voeding > Recepten > Bladspinazie, Pijnboompitten, Rode ui, Roomkaas light, Volkoren penne rigate > Volkoren pasta met spinazie-roomsaus
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 300 gram volkoren pasta (bijvoorbeeld penne rigate)
  • 65 gram pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 900 gram diepvries gesneden bladspinazie in deelblokjes
  • 250 gram roomkaas kruiden light

Materialen

  • kookpan
  • hapjespan
  • snijplank
  • snijmes

Tips

  • Dit is een vegetarische pasta. Eventueel kun je gerookte kipreepjes, zalmsnippers of gebakken spekreepjes toevoegen.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Kook de penne gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Rooster in een droge wok of hapjespan op middelhoog vuur de pijnboompitten al omschuddend goudbruin. Strooi ze op een dubbel laagje keukenpapier.

  3. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in de wok of hapjespan en fruit de ui.

  4. Schep de deelblokjes spinazie erbij. Laat de spinazie, volgens de aanwijzingen op de verpakking, al roerend ontdooien en gaar worden.

  5. Roer de roomkaas erbij en breng het geheel al roerend aan de kook.

  6. Schep de pasta in diepe borden. Schep er een flinke lepel spinaziesaus op en strooi de pijnboompitten erover.

[printfriendly]