Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
30 minuten
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 750 gram winterpeen
- 800 gram vastkokende aardappelen
- 2 Elstar appels
- 2 uien
- 30 gram verse peterselie
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel kerriepoeder
Materialen
- snijmes
- snijplank
- ruime kookpan
- koekenpan
- pureestamper
Tips
- Serveer de herfst stamppot met een rundergehaktbal of een vleesvervanger zoals een vegetarische burger.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de aardappelen en wortels.
Snijd de wortels in stukken en doe ze met de aardappelen in laag water in een diepe pan. Voeg naar smaak zout toe. Breng op hoog vuur aan de kook. Kook op matig vuur met de deksel op de pan 20 min. zachtjes. Giet af.
Schil ondertussen de appels, snijd in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes.
Pel en snipper de ui. Snijd de peterselie fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en appel 5-8 min tot de appel zacht is. Voeg de kerrie toe en bak 30 sec. mee.
Voeg het appelmengsel en de peterselie aan de afgegoten aardappel-wortelmengsel toe en stamp fijn.
Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met het vlees (of de vleesvervanger).