Ons Tweede Thuis

Samen fit

Spitskool en bloemkool

Home > Voeding > Recepten > Bloemkool, Kokosmelk, Prei, Spitskool > Spitskool en bloemkool
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
25 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 prei
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g spitskool
  • 40 g selderij
  • 1 limoen
  • 50 g seroendeng (strooisel van geroosterd kokos en pinda's en specerijen, potje)

Tips

  • Serveer met zilvervliesrijst en een stukje vlees(vervanger)

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en was de bloemkoolroosjes.

  2. Snijd de prei in dunne ringen en was deze in de vergiet.

  3. Snijd de spitskool in dunne reepjes en was deze.

  4. Snijd de selderij grof.

  5. Kook de bloemkool in 7 min. beetgaar. Kook de prei de laatste minuut mee.

  6. Kook ondertussen de kokosmelk op middelhoog vuur in 5 min. in tot de helft.

  7. Giet de bloemkool en prei af en laat uitlekken in een vergiet.

  8. Verhit de olie in een ruime pan en bak de spitskool al omscheppend 3 min.

  9. Voeg de kokosmelk en 3/4 van de selderij toe. Voeg peper en eventueel zout toe. Doe de bloemkool en prei erbij. Verwarm alles 3 min. met de deksel op de pan.

  10. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng het rasp door de groenten.

  11. Schep op een schaal, besprenkel met limoensap naar smaak en bestrooi met de rest van de selderij en de seroendeng.

[printfriendly]