Ons Tweede Thuis

Samen fit

Schelvisfilet met linzen en spekjes

Home > Voeding > Recepten > Linzen, Prei, Schelvisfilet, Spekblokjes, Winterpeen > Schelvisfilet met linzen en spekjes
Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
30-35 minuten
Ingezonden door
SamenFit

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 400 g winterpeen
  • 400 g prei
  • 160 g spekblokjes
  • 2 blikken linzen
  • 4 schelvisfilets zonder vel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en eventueel zout

Materialen

  • snijmes
  • snijplank
  • wok
  • koekenpan
  • vergiet

Tips

  • Schelvis lijkt w.b. smaak veel op kabeljauw, het is alleen wat zachter van structuur.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

  2. Snijd de peen in kleine blokjes van ½ cm.

  3. Snijd de prei in fijne ringen.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2-3 minuten op middellaag vuur.

  5. Voeg de peen en prei toe en bak de groenten, afgedekt, 5 – 7 minuten op middelhoog vuur. De peen mag knapperig blijven.

  6. Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 3-4 minuten knapperig. .

  7. Laat de linzen uitlekken in een vergiet.

  8. Voeg de spekblokjes en de linzen toe aan de wok of hapjespan met de gebakken peen en prei en breng op smaak met peper en zout. Houd warm tot serveren.

  9. Dep de schelvisfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan als waarin de spekblokjes zijn gebakken en bak de schelvisfilet 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout

  10. Verdeel het linzen-groentemengsel over diepe borden en serveer met de schelvisfilet.

[printfriendly]