Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten bereidingstijd en 2 uur stooftijd
20 minuten bereidingstijd en 2 uur stooftijd
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 800 gram kippendij vlees
- peper en eventueel zout
- 3 eetlepels olijfolie
- klontje margarine (uit een kuipje)
- 4 uien
- 4 theelepels thijmblaadjes
- 2 takken rozemarijn
- 4 eetlepels venkelzaad
- 4 tenen knoflook
- sap en rasp van 1 citroen
- 1 pot gevogeltefond (380 ml) of 400 ml bouillon van 1 kippenbouillonblokje met minder zout
- 0.5 liter witte wijn
- 16 baby pepperoni
- 16 kleine trostomaatjes
Materialen
- snijmes
- snijplank
- grote braadpan
- rasp
- citruspers
- knoflookpers
- maatbeker
Tips
- Serveer de kipstoof met volkoren pasta en een groene salade.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd het kippenvlees in kleine stukken en bestrooi het met peper en zout.
Verwarm de olie met de margarine in de braadpan en bak het vlees in rondom bruin.
Schil ondertussen de uien en snijd deze in halve maantjes.
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit, bewaar het sap.
Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak deze fijn. Schil de knoflook.
Voeg de tijm, rozemarijn en venkelzaad toe. Plus de rasp en sap van de citroen. Pers de knoflook uit boven de pan.
Giet wijn en fond in de pan en laat dit geheel 2 uur op heel zacht vuur sudderen met de deksel op de pan.
Doe een half uur voor het serveren de tomaatjes en de pepperoni erbij.