Ons Tweede Thuis

Samen fit

Pasta bolognese

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door
Samen Fit

Ingrediënten

  • 50 gramCoburgerham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 4 stengels bleekselderij
  • 200 gram winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 720 ml gezeefde tomaten (passata di pomodore)
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 12 blaadjes verse basilicum

Materialen

  • snijplank
  • snijmes
  • hapjespan
  • grote kookpan

Tips

  • Lekker met rucola en Parmezaanse kaas
  • Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

  2. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de bleekselderij, peen en knoflook toe aan het gehakt en bak 3 min.

  3. Schenk de tomatensaus erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.

  4. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de saus.

[printfriendly]