Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
20 minuten
20 minuten
Ingezonden door
Samen Fit
Samen Fit
Ingrediënten
- 50 gramCoburgerham
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 4 stengels bleekselderij
- 200 gram winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 720 ml gezeefde tomaten (passata di pomodore)
- 300 gram volkoren spaghetti
- 12 blaadjes verse basilicum
Materialen
- snijplank
- snijmes
- hapjespan
- grote kookpan
Tips
- Lekker met rucola en Parmezaanse kaas
- Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd de ham in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham 3 min. op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes en de winterpeen in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Voeg de bleekselderij, peen en knoflook toe aan het gehakt en bak 3 min.
Schenk de tomatensaus erbij en laat 10 min. zachtjes koken. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel over 4 borden.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout en verdeel over de borden. Scheur de blaadjes basilicum en strooi over de saus.