Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
30 minuten
Ingezonden door
SamenFit
SamenFit
Ingrediënten
- 600 gram kruimige aardappelen
- 400 gram knolselderij
- ongeveer 75 ml halfvolle melk
- 50 gram margarine
- 1 eetlepel grove mosterd
Tips
- Knolselderij bevat minder zetmeel dan aardappel waardoor deze minder vocht opneemt als je er een puree van maakt. En knolselderij is na het koken ook wat natter van zichzelf. Houd daarom een verhouding aan van 40% knolselderij en 60% aardappels voor de knolselderij-aardappelpuree zodat het zetmeel van de aardappel in de meerderheid is het een lekker smeuïge puree wordt.
- Een krokant korstje op de aardappelpuree is natuurlijk wel heel lekker. Zet de puree dan gewoon in een ovenvaste schaal een minuutje of 10-15 onder de grill in de oven. Je kunt de puree ook bestrooien met een laagje paneermeel of wat 30+ kaas. Daar krijg je ook een mooi korstje van.
- Aardappels kun je heel goed ongeschild kunt verwerken in een puree. Dit geeft meer smaak aan de gerecht en je krijgt extra vezels binnen.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Snijd de schil met een groot mes van de knolselderij en snijd deze in gelijke grove stukken.
Was de aardappelen grondig en snijd ze dan in net zulke grote stukken als de knolselderij.
Zorg dat de knolselderij en aardappels net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat ongeveer 17 minuten zachtjes koken.
Giet daarna af en laat zonder deksel op een klein laag pitje 1 minuut uitstomen.
Verwarm in een apart pannetje de melk tot het kookpunt en laat de margarine erin smelten.
Giet het melkmengsel bij de aardappels en stamp met een stamper tot een grove puree.
Voeg de grove mosterd en naar smaak peper en zout toe en roer erdoorheen.