4 Personen
Gemiddeld
40 minuten
SamenFit
Ingrediënten
- 800 gram rode kool
- 1 sjalot
- 4 kruidnagels
- 1 plak ontbijtkoek
- 2 blaadjes laurier
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 2 goudrenet appels (of andere friszure appels
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1 eetlepel azijn
Materialen
- snijmes
- snijplank
- schaaf
- vergiet
- kookpan
Tips
- Lekker bij een blindevink of een sucadelapje en met aardappelpuree.
- De ontbijtkoek bindt het kookvocht en geeft extra smaak. Binden kan ook door 2 eetlepels rijst mee te koken, of op het laatst een papje van 1-2 eetlepels maizena met water door de gare rodekool te roeren.
- Het zuur van de appeltjes zorgt ervoor dat de dieprode kleur van de rodekool niet verloren gaat. Een scheutje azijn geeft hetzelfde effect.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd in vieren en snijd de harde kern en stronk weg. Snijd of schaaf elk stuk kool langs de snijkanten in lange, smalle reepjes en was deze in de vergiet.
Pel de sjalot en steek de kruidnagels erin.
Doe de koolreepjes, de sjalot, de laurierblaadjes en de nootmuskaat met een snuf zout in een pan. Schenk een bodempje water op de kool en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rodekool met deksel op de pan in 20-25 minuten gaar worden.
Schil de appels en snijd deze in blokjes.
Snijd de ontbijtkoek in blokjes.
Schep na 10 minuten de appel en ontbijtkoek door de rodekool en warm mee.
Als de rodekool gaar is, verwijder dan de sjalot met kruidnagels. Breng op smaak met peper, een beetje suiker, azijn en eventueel wat zout.