Recept voor
4 Personen
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Gemiddeld
Bereidingstijd
15 minuten
15 minuten
Ingezonden door
Samen Fit
Samen Fit
Ingrediënten
- 1 ui
- 400 gram koelverse pompoenstukjes
- 2 eetlepels garam masala
- 400 gram bruine linzen uit blik
- 400 gram tomatenblokjes
- 250 gram verse kabeljauwfilets
- 4 mini naans
- 10 gram verse platte peteselie
Materialen
- snijplank
- snijmes
- vergiet
- hapjespan met dikke bodem
- koekenpan
Tips
- Lekker met partjes citroen en koriander.
- Kies voor de platte peterselie, deze is wat pittiger dan de krulpeterselie.
- Dit recept is gemaakt met koelverse pompoenstukjes. Je kunt ook een hele pompoen nemen en deze zelf schillen en in stukjes snijden. Dat is een stuk meer werk maar wel goedkoper.
- Naan is een platbrood uit India wat van tarwemeel wordt gemaakt.
Voordat je begint
- Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
- Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.
Bereidings instructies
Schil de ui en snijd de ui in halve ringen.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en garam masala toe en bak 2 minuten mee.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Voeg de linzen en tomatenblokjes toe aan de pompoen. Laat met de deksel op de pan 12 minuten op middelhoog vuur stoven. Roer regelmatig.
Snijd ondertussen de vis in stukken van 2 cm. Voeg de laatste 2 minuten toe aan de stoof.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de naans 4 minuten op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met peper en eventueel wat zout. Bestrooi met de peterselie.
Serveer met de naan.