Ons Tweede Thuis

Samen fit

Tomatensoep

Recept voor
8 Personen
Moeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingstijd
40 minuten
Ingezonden door
Samen Fit

Ingrediënten

  • 1,5 kg romatomaten
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook
  • 140 gram tomatenpuree
  • 3 eetlepels tarwebloem
  • 1,5 liter groentebouillon (van 3 tabletten)
  • 300 gram rundergehakt
  • 1,5 theelepel gedroogde nootmuskaat
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 5 takjes verse platte peterselie
  • 15 gram verse basilicum

Materialen

  • snijmes
  • snijplank
  • kookpan
  • zeef
  • weegschaal
  • maatbeker
  • garde
  • grote soeppan
  • kom

Tips

  • Voor een romige tomatensoep, kun je wat kookroom light toevoegen.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Leg 20 seconden in kokend water. Neem ze eruit, laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd ze in stukjes.

  2. Snipper de ui.

  3. Doe de olie in een soeppan en fruit de ui en pers de knoflook erboven uit.

  4. Voeg de tomatenpuree toe. Zeef de bloem erboven er roer erdoor tot deze is opgenomen.

  5. Verdun beetje bij beetje met 2/3 van de bouillon en roer tot een gladde saus.

  6. Voeg de tomaten en de rest van de bouillon toe en laat 15 minuten koken.

  7. Kneed ondertussen het gehakt met de nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout. Maak met vochtige handen balletjes van 1 cm doorsnede.

  8. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de balletjes en de suiker toe. Breng op smaak met peper en zout.

  9. Laat op laag vuur nog 10-15 minuten koken.

  10. Snijd de peterselie en de basilicum fijn en verdeel over de soep.

[printfriendly]