Ons Tweede Thuis

Samen fit

Vis met tapenade

Recept voor
4 Personen
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingstijd
20 minuten
Ingezonden door

Ingrediënten

  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 10 gepelde amandelen
  • 2 eetlepels tomatentapenade
  • 4 stukken meervalfilet of tilapia

Materialen

  • snijmes
  • snijplank
  • kom
  • ovenvaste schaal
  • lepel of kookkwastje
  • magnetron

Tips

  • Lekker met broccoli en aardappelpuree.
  • Tapenade kun je ook op een volkorenboterham smeren met een plakjes komkommer erop. Tapenade is ook lekker in een rauwkostsalade.

Voordat je begint

  • Maak het aangerecht schoon met warmwater en een doekje.
  • Verzamel al je ingrediënten en materialen en leg deze op het aanrecht.

Bereidings instructies

  1. Snijd de korst van het brood en verkruimel het brood.

  2. Hak of maal de amandelen fijn.

  3. Meng de amandel- en broodkruimels door de tapenade.

  4. Bestrooi de vis met peper en leg de stukken naast elkaar in een ovenvaste schaal.

  5. Bestrijk de vis met het tapenademengsel.

  6. Laat de vis in de magnetron op half vermogen in 3-4 minuten gaar worden. Laat de vis nog 2 minuten nagaren.

[printfriendly]