Pasta Bolognese en pompoen curry op het menu, 50 eters en 15 koks. Dat was het uitgangspunt voor het diner op De Dijk afgelopen woensdagavond. De afdelingen Kwaliteit/Beleid en PR hadden ‘de pollepel uitdaging’ aangenomen van de afdeling ICT om te gaan koken op een voorziening van OTT. Het is een mooi evenement wat helemaal in het teken staat van JIJ&IK. Samen koken en samen eten. De 15 koks (medewerkers dienstencentrum en bewoners De Dijk) gingen als een gestroomlijnde keukenbrigade aan het werk zodat het buffet om half zes open kon. Er werd druk opgeschept… en nog een keer, en nog een keer! Kortom een feestelijke avond op De Dijk en wat een fijne plek om te zijn. We gaan de pollepel doorgeven…aan?? Wordt vervolgd.
Pompoen Curry
Uien, milde curry pasta, knoflook, rode paprika, pompoen, speciebonen, courgette, kip (hoeft niet), kokosmelk, zout, peper, rijst.
Bereiding: het zit ‘m vooral in de bereiding van de curry. Eerst een fikse plons olijfolie in de bakpan, currypasta er bij en vijf minuten laten pruttelen (beetje omscheppen). Het moet er olie achtig uit zien. Dan de uien erbij totdat ze glazig zijn. Vervolgens paprika, ook die moet een beetje mee-garen, dan wordt het lekker zoet. De pompoen erbij (geschild in stukken) en vervolgens de kokosmelk. Kook de boontjes en bak de kip apart. (kip alleen als je vlees wil). Op het eind, als alles lekker op smaak is, de courgette, boontjes en de kip erbij. Nog even laten sudderen en aan tafel! Vergeet de rijst niet te koken. (NB niet teveel currypasta, het wordt snel te scherp)
Pasta Bolognese
Uien, rundergehakt , knoflook, rode paprika, wortels, tomaten uit blik, tomatenpuree uit blik, courgette, pasta.
Dit is lekker simpel. Bak de uien/knoflook en rundergehakt en paprika, rasp de wortel (lekker veel) en doe dat er bij als de gehakt etc. gaar is. Even laten doorbakken en dan de blikken gepelde tomaten en de tomaten puree er bij. Zout, peper, Italiaanse keukenkruiden, bouillonblokjes toevoegen naar smaak en geheel dik half uur laten sudderen. Kook de pasta voeg courgette toe . Als laatste een beetje ’staafmixeren’ om de grote stukken er uit te halen en zo een iets egalere saus te krijgen. Serveren met Parmezaanse kaas. En dan maar hopen dat je genoeg gemaakt hebt!
Dan was er ook nog een toetje maar of dat nou echt gezond was…
Magere kwark, zelf geklopte slagroom, honing, citroensap en geraspte citroenschil. Alles luchtig door elkaar spatelen, maarrr je bent gewaarschuwd!