Ons Tweede Thuis

Samen fit

Wat zijn de seizoensgroenten?

Home > Voeding > Wat zijn de seizoensgroenten?

 

Kies seizoensgroenten: beter voor de wereld

Groenten zijn vooral goed voor de wereld  als ze uit Nederland komen, van de akker of uit een kas die niet veel verwarming nodig heeft. Ook groenten uit Europa zijn vaak een betere keuze voor het milieu.

In de winkel staat bij het schap of op het etiket van het product waar je groente en fruit vandaan komt. Je kunt het ook vragen aan een medewerker. Er staat niet bij of een groente uit een kas komt die veel verwarming nodig heeft. Staat de groente in de overzichten hieronder? Dan weet je dat het een betere keuze voor het milieu, en dus de wereld is

Altijd een goede keuze

Deze groenten zijn het hele jaar een goede keuze, óók als ze niet uit Nederland komen:

  • Bleekselderij
  • Bloemkool
  • Broccoli
  • IJsbergsla
  • Koolrabi
  • Prei
  • Raapjes
  • Radijs
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Spitskool
  • Spruiten
  • Tomaat
  • Ui
  • Wortelen
  • Witlof
  • Witte kool

Kies in het voorjaar de volgende groenten

Seizoensgroente in de lente (april-mei-juni)
  • Asperge
  • Chinese kool
  • Komkommer
  • Lamsoren
  • Paksoi
  • Pompoen
  • Postelein
  • Prei
  • Raapjes
  • Raapstelen
  • Rabarber
  • Radijs
  • Rettich
  • Rode biet
  • Rode kool
  • Romatomaat
  • Schorseneren
  • Tomaat
  • Trostomaat
  • Tuinboon
  • Ui
  • Veldsla
  • Vleestomaat
  • Winterpeen
  • Winterpostelein
  • Witlof
  • Witte kool
  • Wortelen
  • Zeekraal