Wat zijn de seizoensgroenten voor de herfst?
Groenten zijn het meest duurzaam als ze uit Nederland komen van de akker of uit een kas die niet veel verwarming nodig heeft. Ook groenten uit Europa zijn vaak een duurzame keuze.
In de winkel staat op het schap, of op het etiket van het product, waar de groente of fruit vandaan komt. Je kunt het ook vragen aan een medewerker. Er staat niet bij of het uit een kas komt die veel verwarming nodig heeft. Staat de groente in de overzichten hieronder? Dan kun je ervanuit gaan dat het een duurzame keuze is. (Zie de herfstseizoensgroenten hieronder)
Voor de inspiratie: twee recepten van onze nieuwe originele heerlijke herfstgerechten. Gewoon proberen!
https://samenfit.onstweedethuis.nl/recept/knolselderijstamppot-met-wortel-en-rookworst/
https://samenfit.onstweedethuis.nl/recept/lasagne-met-witte-kool/
- Aardpeer
- Andijvie
- Bosui
- Bloemkool
- Boerenkool
- Broccoli
- Chinese Kool
- IJsbergsla
- Knolselderij
- Koolraap
- Kropsla
- Paksoi
- Pastinaak
- Peultjes
- Pompoen
- Postelein
- Prei
- Raapjes
- Raapstelen
- Rabarber
- Radicchio
- Radijs
- Rammenas
- Rettich
- Rode biet
- Rode kool
- Romatomaat
- Rucola
- Savoie- /groene kool
- Schorseneren
- Snijbonen
- Spitskool
- Spruitjes
- Tomaat
- Trostomaat
- Ui
- Veldsla
- Venkelknol
- Vleestomaat
- Winterpeen
- Witlof
- Witte kool
- Wortelen