Ons Tweede Thuis

Samen fit

Gezond en hygiënisch koken, op Poldersport

Home > Voeding > Gezond en hygiënisch koken, op Poldersport

Op werkproject Poldersport zijn we het project Gezond en hygiënisch koken gestart. We zijn begonnen met het maken van moodboards. Eén moodboard voor gezond eten en één moodboard voor minder gezond eten.
Aan de hand van de moodboards gaan we elke vrijdag samen met de cliënten een gezonde lunchhap maken.

Voor deze lunchhap gebruiken we zoveel mogelijk producten uit onze eigen moestuin. Zo hebben we twee weken geleden een bietensalade gemaakt. Het was tijd voor de bieten om geoogst te worden en afgelopen zomer hadden we ontzettend veel augurken in onze tuin die we ingemaakt hadden. Beide producten werden in de bietensalade verwerkt en hij smaakte heerlijk.

Binnenkort gaan we boerenkoolstamppot, andijviestamppot en pompoensoep maken, ook deze producten komen uit onze eigen moestuin. Naast gezond koken letten we ook op hygiëne, denk hierbij aan handen wassen, verschillende snijplanken gebruiken,  enz.

De recepten bewaren we zodat we straks een Poldersport Kookboek hebben.