Samen fit

Voedingscoaches

De voedingscoaches zijn er voor jou!

Als voedingscoach ondersteunen wij de locaties in de verandering naar  gezonde voeding, de basis hiervoor is de Schijf van vijf van het Voedingscentrum. Wij geven workshops op de locaties voor medewerkers, cliënten en het netwerk. Ook maken wij samen met de teams een stappenplan naar een gezond voedingspatroon. Door het aanbieden van voedingsactiviteiten en het delen van kennis en nieuws over voeding helpen wij de locaties de verandering vast te houden. Wekelijks verschijnt er een nieuw menu volgens de Schijf van vijf op de website. Je kunt je ook abonneren op de wekelijkse mail met het menu en tips; volop inspiratie om op jouw locatie aan de slag te gaan!

Mijn naam is Marloes Snel. Ik heb de opleiding Voeding & Diëtetiek gedaan en in verschillende ziekenhuizen gewerkt als diëtiste.  En in 2011 gestart bij Ons Tweede Thuis als vrijwilliger bij Poldersport. 'Ik vond het vrijwilligerswerk zo leuk dat ik de opleiding ben gaan doen voor begeleider. Een aantal jaar heb ik met veel plezier gewerkt op dag- en wooncentrum Westwijk. In 2017 kwam Samenfit op mijn pad: ik kon naast mijn werk als woonbegeleider aan de slag om cliënten, de teams en het netwerk te trainen over gezonde voeding. Twee leuke banen gecombineerd: mijn passie voor voeding inzetten binnen de stichting!'

 

De persoon die jullie zien op de bijgevoegde foto ben ik, Alice Kremers. Sinds februari werk ik als voedingscoach voor SamenFit.  Ik ben moeder van 2 uit huis wonende dochters en woon nu samen met mijn man en onze hond. Met hen beiden loop ik heel wat kilometertjes. Ik werk op de woning  bij de locatie Maccabiadelaan.
Ongeveer 20 jaar geleden heb ik circa 20 jaar als diëtist gewerkt in een ziekenhuis, met als specialisatie kinderdiëtetiek, neurologie en oncologie. Daarom hoefde ik niet lang na te denken toen mijn collega-voedingscoach Marloes mij vroeg haar team te versterken. Hoe mooi is het je oude passie te kunnen combineren met het mooie werk met cliënten en collega’s in de zorg? Wat voor mij voorop staat is in samenwerking met cliënten en begeleiding haalbare doelen, stapje voor stapje te, bereiken. Zodat we zo comfortabel mogelijk aan gezondheid kunnen werken. 

Graag ontmoeten wij je: voedingscoaches@onstweedethuis.nl